tatuering

Det finns många olika uttryck för livsstil här i världen, det kan handla om allt från kläder, till hår, till musiksmak eller till vilka man umgås med eller vilka politiska ideologier man har. Men en livsstilssymbol som har vuxit mycket de senaste åren är tatueringarna.

Tatueringen är verkligen någonting som har vuxit – förr i tiden gjordes den i äldre kulturer med hjälp av nålar och bläck, och allt eftersom tiden gick har tatueringarna kommit att bli allt mer applicerade i flera olika subkulturer och människogrupper – till idag då de representerar dagens textsamhälle. Långt borta är tiden då det bara var sjömän, motorcykelsnubbar och kriminella som hade tatueringar – i dag har alla tatueringar, alla från kändisar till unga människor till din lärare i gymnasiet. Tatueringar är verkligen en livsstil och det är inte så konstigt att många finner att det är ett härligt sätt att uttrycka sig på, och kroppen är i mångas ögon bara ett blankt papper som man själv ska fylla med sina historier och betydelser allt eftersom livet går. Några olika program på TV har också bidragit till att öka tatueringarnas popularitet och dess acceptans i samhället, här nedan ser du ett klipp från Miami Ink som är det kultförklarade programmet där man följer livet och arbetet på studion Miami Ink på Venice Beach.

Tatueringar är permanenta – men går att ta bort.

När du gjort en tatuering sitter den där för evigt – det är i alla fall tanken. Men det finns alltid utvägar om det är så att du skulle vara missnöjd med din tatuering och önska ta bort den – du kan göra tatueringsborttagning på Stockholm Medicus och andra salonger som erbjuder detta, och ofta går det att få bort hela tatueringen med ett fint resultat. Eller så kan du bleka den för att sedan tatuera över den!