Med vinden i håret och ett spegelblankt hav framför sig kan det inte bli så mycket bättre. Eller? Jo, det kan det faktiskt, om du står bakom ratten iklädd kläder som lyfter hela upplevelsen med att vara på havet i din båt. Även om randiga härliga kläder är att föredra så finns det undantag. Det handlar om att du ska ha bekväma kläder som passar sig på havet men som även känns marina: blått, rött, vitt, pastell och kanske toppa med gulddetaljer. Och glöm heller inte seglarskorna. Ett par foppatofflor är ett stort nej och får din båt att gråta. För att göra dem där kapen som du hör andra gör ska du leta efter asoskoden! En kod som ger dig rabatter och bra erbjudanden på Asos utbud. Hur bra låter inte det? Ja, det är bara för dig att välja om du vill vara randig eller inte.

Vart kommer ränderna ifrån?

strumpor.kläder.modeOm vi tittar på många stora modeskapare så har många av dem ränder som signatur. Både Jean Paul Gaultier och Calvin Klein satsar på stilrena plagg med ränder. Ja, lika länge vi varit fascinerade av havet och det enkla så har vi även funnit en tjusning att klä in oss i ränder. Att många anser att dessa plagg är osmickrande och gör så vi ser bredare ut är inget som låter sig sätta sig djupt på oss. Det marina kommer alltid vara nära i våra hjärtan. Och vill du få mer inspiration är det enkelt att bara bläddra igenom, eller kolla på nätet, i olika modemagasin.

Men, glöm inte att använd flytväst. Det är inte snyggt att vara en våt katt. Och självfallet så finns det även en mängd olika snygga flytvästar med härliga ränder i blått och i vitt –  allt för att matcha dina snygga nya kläder!