Det kommer många varningar om att bege sig ut på segling runt Afrikas kust, mycket på grund av de pirater som cirkulerar främst runt Somalia. Men det är självklart att det går att utföra en sådan segling och för den som är mer intresserad av äventyr än en trygg semester så är det verkligen en utmaning och en upplevelse. Det bästa du kan göra är dock att förbereda dig väl innan du beger dig ut på din segling. Ett annat alternativ för den äventyrslystne som kanske inte har samma vilja att utsättas för fara är att bestiga Kilimanjaro tillsammans med toppafrika.

Att segla är härligt för den som verkligen har det som ett intresse. Att välja sina platser är något som många gör varsamt och för de som verkligen söker ett spännande äventyr så är Afrikas kust ett rött område där det kan bära eller brista. Visserligen är hotet inte lika påtagligt idag som 2008 då somaliska pirater var ämnet för många när det gällde fartyg och Afrikas farvatten.

Fler åker till Afrika

Allt fler styr sin kos mot Afrika, anledningen kan vara att här finns så mycket exotiskt att uppleva. Vattnet utanför kusten är otroligt djurrike likt fastlandet. Därför kan det vara smart att lägga till vid Kapstaden i Sydafrika och sedan resa igenom Afrika för att uppleva safari, stadsliv och inte minst klättra berg. Att resa till Kilimanjaro är verkligen något unikt och därför bör ingen som reser till Afrika missa den möjligheten. Det kan bli ett helt äventyr att segla från Sverige, ner över Frankrike och Portugals kust, kanske stanna till och uppleva något fantastiskt där innan resan fortsätter förbi medelhavets port och ner mot Kap Verde och sedan in mot Guineas golf. För den som verkligen söker ett riktigt äventyr kan istället för att stanna i Kapstaden fortsätta sin resa på den östliga sidan och besöka Madagaskar, en otrolig ö med mängder av unika och exotiska djur. Där får man träffa vackra lemurer och sola och bada i havet, ett paradis på en knappt rörd ö.

lemur på madagaskar