Renovera efter en satt budget och ta hjälp av de experter som kan allt vad heter köks- och badrumsrenoveringen.

Vad vill du förändra hemma? Är det köket som behöver sig en upprustning? Eller badrummet som ska rivas ut och byggas om helt? Oavsett vad kan du få experthjälp från början till slut för att allt ska bli rätt och riktigt gjort. Läs mer om KM Living till exempel, som gör allt från köks- och badrumsrenoveringar, till helrenoveringar och tillbyggnader.

Att tänka på när du renoverar

Ska du renovera köket? Då finns det en hel del du kan göra själv för att få arbetet att gå så smärtfritt som möjligt. Bland annat att själv ta ledigt när du har hantverkare på plats, för att se hur dessa jobbar. För vill du kunna göra saker själv måste du se hur det går till och lära dig så mycket som möjligt. Planera även arbetet med köket och se till att ta god tid till renoveringen, liksom ta höjd i budget ifall något kostar mer än vad du först tänkt dig. I budgeten bör du räkna in installation av allt från el till sättning av kakel, inköp av nya vitvaror, diskho, kranar och bänkskivor. Det finns gott om tillverkare att välja bland, och glöm inte att det som är billigare inte behöver vara sämre än det som är dyrare.

Har du ett äldre hus som du vill renovera för att behålla karaktär men ändå förnya? Då finns det gott om tips här i Lantliv.com.

Måla om köket?

I en artikel i Expressen tipsas det om vad du kan tänka på ifall du ska måla om i köket, vilket du enkelt kan göra själv och spara pengar på, istället för att leja det till en målare. Bland annat handlar det om att rengöra för att ha en bra bas, underarbetet är a och o – och kan därför få ta lite extra tid. Det är viktigt för slutresultatet. Sedan bör du alltid följa rekommendationerna på målarburken, och snåla inte med färg. Se till att köpa färg som är av välkänt god kvalitet, det lönar sig ofta. Våga även måla skåpluckor i en fin färg, det kan göra att hela köket känns som nyrenoverat och piggar ofta upp hela rummet.