De filmer som aktuella just nu för många seglare och är bland de topp tre på bio toppen är filmerna: ”Toy Story 3”, ”Inception” och ”I rymden finns inga känslor”. Toy Story 3 är en animerad film och handlar fortfarande om leksaker som är rädda för att bli bortglömda och att ingen ska vilja leka med dem, men den här gången är de rädda för annat; att bli bortglömda när Andy ska börja på college.

”I rymden finns inga känslor” handlar om två unga bröder som delar lägenhet. Sam och Simon heter de. Simon har Aspergers syndrom vilket kräver att allt ska vara sig likt från vecka till vecka och han måste följa ett fast schema. När saker förändras och allt blir för jobbigt gömmer han sig i en tvättunna, fylld med självlysande stjärnor. När hans bror Sam blir dumpad av sin flickvän och hamnar i en depression blir inte livet lätt för Simon. Han bestämmer sig för att själv gå ut och hitta en flickvän till sin bror. Men det är ingen lätt uppgift då Simon är social inkompetent och inte vet något om tjejer.

Filmen ”Inception” handlar om Dom Cobb som är en legend inom företagsspionage. Han har en förmåga där han kan stjäla information av sitt offer i drömmen. Men han har inget bra rykte och kan inte längre leva ett vanligt liv. Tillfället dyker dock upp och det enda som krävs är att han ska lyckas med ett sista jobb.