När påsken står för dörren gömmer sig påskharen med sin knallgula kostym och bara väntar på att få se de spralliga barnen leta efter godis och ägg. I alla fall om du går tillbaka till dig själv som liten pojke eller flicka och lyssnade på vad dina föräldrar tutade i dig. Men påsken innebär naturligtvis också en massa pynt och gör-det-själv projekt som lyser upp ett påskfint hem. Här kan du ta del av lite inspiration för att påskpynta inför våren.

Oavsett om du ska styla ditt hem inför påsken med handgjorda saker eller köpa färdiga prylar, är ett besök för att köpa påskpynt hos Fyndiq ett smart drag. Här kan du hitta både färdigt påskpynt och delar som du kan sätta ihop eller måla på egen hand. Vad sägs om små fjäderblommor att knyta i riset, färgglada ägg eller kacklande kycklingar med knallröda näbbar att sätta i ett vårfint blomsterarrangemang? Det är knappas idétorka som väntar dig till påsk.

Snickra ihop ditt eget påskpynt – korgidéer att ta fasta på

Glädje och färg hör påsken till, så var inte rädd för att bli en riktig glädjespridare både ute och inne. Något som verkligen rimmar med påsk, är alla arrangemang i korgar som du både kan ha godis, dekorationer och blommor i. I Tyskland där påsken nästan är större än julen, är det mycket vanligt att barnen får varsin stor korg full med godisägg, marsipanharar och choklad, varvat med små dekorationer i form av kycklingar, målade ägg och girlanger m.m. Här är det bara din egen fantasi som sätter stopp, samt korgens storlek. Inred gärna botten av korgen som ett fågelbo, med grön, gräsliknande lametta och bygg vidare på innehållet. Dekorera gärna handtaget med lite roliga band. När allt godis är uppätet fortsätter korgen fylla sin funktion som påskdekoration eller som något annat när påsken är över.

Du kan också binda ihop din egen korg genom att ta påskris och bunta ihop det för att sedan vira samman det med snören och böja det till ett slags handtag. I botten fäster du torkad vass, gräs eller annat som får agera fågelbo för dina små påskkycklingar. Alla typer av korgar lämpar sig även utmärkt om dina barn vill gå påskkärringar och bära godiset på ett välordnat sätt.

Blåkulla väntar med hiskeliga påskkärringar

Gör dina egna påskkärringar i de mest skojiga utföranden. Fyll lite tyg med bomull eller stoppning och sy ihop ett runt huvud och kropp som du klär in i gamla tygtrasor och sjaletter. Ta sedan lite ris och knåpa ihop en kvast. Påskkärringar ska inte flyga iväg till någon Miss Universum-skönhetstävling på Blåkulla, så ju fulare dem är, desto bättre! Perfekt påskpynt att göra tillsammans med barnen.

Köp ditt påskpynt – för den bekväme påskfiraren

Det är inget fel i att vara lite lat när påskbordet ska sättas ihop, rätterna ska lagas och äggen ska kokas. Är du lite bekväm av dig så kan du givetvis köpa ditt eget påskpynt, vilket ibland kan bli enklare och snyggare om du inte är den hemmafixande människan. Här följer exempel på påskpynt som ibland är bättre att köpa färdigt.

  • Färgade påskfjädrar (du kan visserligen färga fjädrar själv som på den gamla goda tiden, men det riskerar att bli kladdigt och fult)
  • Roliga påskkycklingar i olika utföranden (kan sedan sättas samman i ett arrangemang som dig behagar)
  • Påskservetter i gult och härliga mönster
  • Ljusstakar som passar till påsk

Glad Påsk!