Det finns så mycket i vår värld som vi inte tänker på. Allt från vad han om kör bussen har för familj till hur det kommer sig att vi i Sverige pratar svenska. Dessa saker bara är. Som att himlen är blå och solen gul, att våren alltid kommer efter vintern och att sommaren är kort. Sen är det ju det här med parkmöbler också.

Hm? Tänker du. Vad är det med parkmöbler? Jo, men låt oss säga så här. Hur ofta har du tänk på var parkbänkar och parkmöbler faktiskt kommer från? De är ju bara där. Och så sitter man på bänken och tar en kaffe, pratar lite skit med sina vänner och blickar ut på alla andra i parken. Men det är ju faktiskt företag som ligger bakom det här med bänkar i våra parker, och som ser till så att det är fint och hemtrevligt i samhället. Ett företag som gör det här är falcostreetfurniture och de har bland annat tagit fram dessa snygga parkbänkar:

falcostreete

Om du såg bänkarna hade du nog reagerat, eftersom de inte ser ut som klassiska bänkar. Men inte hade du nog tänkt på var dessa bänkar kommer ifrån, eller hur?

Det är roligt att tänka på sådana här småsaker ibland, och man får verkligen uppsyn av livet på ett annat sätt. Varför är havet blått? Och varför får vissa segla iväg med andra måste stanna kvar? Är det vårt eget öde som styr, eller kan vi påverka? Hur stor makt har livet över oss egentligen? Ja, ni märker. Frågorna blir allt djupare ju mer man funderar. Här började vi med tanken kring vem som ordnar parkmöbler och bänkar, och slutar med funderingar om livet och ödet. Många tankar och frågor är det som finns utan svar, och det är nog bara att acceptera. Intressant dock, nu vet vi ju var parkbänkarna kommer ifrån. Alltid något!