Handeln på nätet fortsätter att öka efter många år av ständig tillväxt. Allt fler svenskar ser fördelarna med att handla online. De områden som framförallt fått större omsättning på senaste tiden är matvaruhandeln och byggvaruhandeln.

handla-online-ehandel

Här kan man läsa om att fler vågar handla mat på nätet. Svenskarna har tidigare varit väldigt försiktiga när det kommer till att beställa matvaror online men under 2014 kom ett rejält lyft och 2015 var tillväxten ännu större. Förra året köpte svenskarna mat på nätet för mer än fyra miljarder kronor. Man ser även en ökning när det kommer till antalet personer som handlar mat via sina mobila enheter, vilket betyder att många av livsmedelsköpen görs när man är på väg någonstans eller har det lite stressigt.

Billigare och bättre

Men det är inte bara mathandeln på nätet som ökar, utan all typ av e-handel fortsätter att öka i en rasande takt. Varför den gör det beror på många faktorer men en utav dem är att det är enklare än någonsin att handla online och det har även blivit säkrare. En annan faktor är att det ofta är billigare att handla på nätet än att handla i en fysisk butik. Dessutom blir det billigare genom att det finns rabattkoder som kan användas i online-butiker. Dessa rabattkoder finns att hämta på sidor som exempelvis https://www.refundmonster.se/.

Bygghandeln ökar omsättningen

Ett annat område inom näthandeln som ökat väldigt mycket den senaste tiden är byggvaror. På Byggahus hemsida kan man läsa om att bygghandeln över nätet ökade hela 36 procent under årets första kvartal. Branschen utgör än så länge bara en liten del av den totala e-handeln men området växer alltså så det knakar. Det var dock inte förrän under förra året som den tog fart på riktigt.