Leksaker är utan tvekan av de sakerna som sätter en stor prägel på vår uppväxt. Inte bara på vår tillvaro, men också på vårt framtida liv vad gäller minnen och utveckling. Leksaken symboliserar helt enkelt barndomen och framförallt det där barnasinnet som många menar att man bör värna om.

Barnasinnet kan innebära olika saker för olika människor, men generellt sätt kan man säga att barnasinnet tillåter vuxna att ibland också vara barn. För faktum är ju att vi alla varit barn någon gång i tiden, och någonstans där inom oss så finns det ett litet barn kvar i oss. Många menar att man inte bör känna vid denna känsla, att den är både omogen och löjlig. Men det skulle ju i så fall innebär att människor någon gång i livet var urlöjliga?

Barnasinnet bör man komma i kontakt inte bara för sin egen skull, men framförallt för sina egna barns skull. För sanningen är ju trots allt den att när man leker med sina barn så blir man barn på nytt, och kommer man inte i kontakt med sitt barnasinne då, ja då kan det bli jobbigt. Kanske leder detta till att man själv inte låter sina barn vara just barn? eller att man indirekt tvingar dem att växa upp för tidigt.

Nej, kanske är det lika bra att vi vuxna låter oss bli barn på nytt med hjälp av bland annat leksaker och våra egna barn. På sätt kommer man nog ta livet med en klackspark och inte bekymra sig så mycket.